Koehorst
De Echte Bakker

Onze broodspecialiteiten

Als Echte Bakker ontwikkelen we regelmatig heerlijke nieuwe broden. Bekend zijn de 'Echte Bornse Broden' en onze broodjes de 'Melbuulkes'. Deze broden zijn gemaakt van de beste grondstoffen die alleen bij ons verkrijgbaar zijn. Kom eens langs. We laten u graag onze specialiteiten proeven.

Spelt

Spelt

Een uniek speltbrood met gezonde zaden zoals zonnebloempitten, lijnzaad en lupine. Vooral zonnebloempitten en lijnzaad bevatten veel nuttige onverzadigde vetzuren die een gunstig effect hebben op het cholesterol gehalte in uw  bloed. De combinatie van de ingrediënten zorgen voor een gezond brood met een heerlijke smaak.

GildeKorn

GildeKorn

Het donkerste brood van Nederland is verrassend licht en fijn van structuur. De geroosterde mout geeft het brood een nootachtige smaak en de structuur wordt gevormd door het volkorenmeel. Andere granen zijn haver, gierst en rogge en we voegen gemalen lijnzaad, sesamzaad en zonnebloempitten toe.

Twentse krentenwegge

Twentse krentenwegge

Nog elke dag wordt in onze bakkerij krentenwegge gebakken volgens een oud geheim recept. Nog altijd wordt het cadeau gegeven bij een geboorte, verjaardagen maar tegenwoordig ook steeds vaker als relatiegeschenk. Meestal mooi opgemaakt door onze banketbakkers. Maar gewoon zomaar een plak bij de koffie is natuurlijk ook erg lekker.

 

Desembrood

Desembrood

Bereid met natuurdesem. Het deeg krijgt alle tijd om te rijzen waardoor de smaakontwikkeling optimaal is. Onze desembroden zijn E-nummer vrij en bevatten geen lactose en dierlijke vetten. Desembrood bevat meer ijzer en calcium Het brood heeft een ambachtelijke en volle broodsmaak met een zachte en malse structuur.

BunderBrood

BunderBrood

BunderBrood zit boordevol calcium. Dit betekent dat je met drie sneetjes BunderBrood al 50% van je dagelijks benodigde hoeveelheid calcium binnen krijgt. En omdat het is gemaakt van meerdere granen en zaden bevat het zelfs meer belangrijke voedingsstoffen dan volkorenbrood. Bovendien bevat het ook nog veel gezonde Omega-3 vetzuren.

Zonnebloembrood

Zonnebloembrood

Een heerlijk en mals meergranenbrood gemaakt van tarwemeel, lijnzaad, sesamzaad, stukjes geroosterde hazelnoten en moutmeel. Aan de buitenkant zit dit vierkante brood vol met zonnebloempitten.

Puur Koehorst

Overige broodspecialiteiten

Naast ons tarwe, volkoren, wit, Echt Borns Brood en meergranen assortiment bakken wij ook nog speciale broodsoorten op ambachtelijke wijze: desem, zoutarm brood, speltbrood, koolhydratenarm brood, donker roggestoet. Hieronder worden enkele soorten uitgelicht.
Uitgebreide informatie over onze broodsoorten of over bijvoorbeeld brood en allergieën of wilt u meer weten over het broodwisseldieet? Lees eens wat SPELT voor uw gezondheid kan doen! Klik op de button 'Ga naar Brood daar zit wat in!' onder op deze pagina. 

 

Donker Roggestoet
Een zacht brood met roggemeel op de vloer van de oven gebakken.

Volkoren
Volkorenbrood: het gezonde brood dat in vele varianten gebakken wordt. Fijn of grof gemalen, Melbuul'n of met maanzaad of sesam.

Lactosevrij brood
Ook lactosevrij brood hebben we in ons assortiment. Vraag onze verkoopsters.

Meer lezen over brood? ...

Koehorst, De Echte Bakker

Aanslagsweg 16
7622LD Borne
0742661427
maandag 07:00 - 18:00
dinsdag 07:00 - 18:00
woensdag 07:00 - 18:00
donderdag 07:00 - 18:00
vrijdag 07:00 - 18:00
zaterdag 07:00 - 16:00
zondag 08:00 - 11:00

Koehorst, De Echte Bakker

Grotestraat 237a
7622GJ Borne
0742664158
maandag 08:00 - 13:00
dinsdag 08:00 - 17:00
woensdag 08:00 - 17:00
donderdag 08:00 - 17:00
vrijdag 08:00 - 17:00
zaterdag 07:00 - 16:00
zondag Gesloten